Настройки и активиране на vPOS от Банка ДСК (2024)

Настройки и активиране на vPOS от Банка ДСК (1)

Ако желаете вашите клиенти да могат да плащат в онлайн магазина ви със своите кредитни и/или дебитни карти, а вие директно да получавате парите по сметката си, Cloudcart ви предлага възможност за лесна и бърза интеграция на виртуален POS (VPOS) от Банка ДСК.

В тази статия ще намерите:

  • Искане за издаване на виртуален POS терминал
  • Настройки
  • Статус на плащанията
  • Заяви услугата
Чрез терминала на ДСК може да получавате плащания в лева осъществени с местни или международни карти. Ако искате да приемате плащания в различни валути, то за всяка валута трябва да имате отделен виртуален ПОС терминал.

Искане за издаване на виртуален POS терминал

За да интегрирате този разплащателен метод е необходимо първо да сключите договор с банката за издаване на виртуален POS терминал.

Моля, обърнете внимание, че за да получите виртуален терминал, трябва да имате валиден домейн, добавен SSL сертификат, както и да имате качени продукти в сайта ви, които да отговарят на изискванията на банката. Съветваме ви да инсталирате и приложението GDPR, което има за цел автоматично да въведе голяма част от изискванията на регулацията. Чрез приложението ще се инсталират няколко важни документа, които ще уреждат правоотношенията с клиентите и посетителите на вашия онлайн магазин.

Настройки

След като вече сте сключили договор, от ДСК ще ви изпратятпотребителско име и парола за реална и тестова среда, които е необходимо да въведете в съответните полета.

1. Влезте в админ панела си, секция Настройки > Плащания.

2. От списъка с разплащателни методи изберете DSK Bank- Конфигурирай.

Настройки и активиране на vPOS от Банка ДСК (2)

3. В полето Наименование на услугатаможе да сложите текст, който да подсказва на вашите клиенти, че избирайки този метод ще могат да платят със своите дебитни или кредитни карти. Пример: "Плащане с кредитна/дебитна карта"

4. В полето Лого на услугата, също имате възможност да качите друга снимка/лого.

5. В следващата секция Тестова среда, бутонът Реална среда трябва да бъде деактивиран, ако искате да използвате DSK Bank в тестова среда, в която да симулирате извършване на трансакции. Веднага щом активирате бутона ще започнете да приемате плащания през DSK от всички ваши клиенти, които са избрали да използват този разплащателен метод.

Настройки и активиране на vPOS от Банка ДСК (3)

В тестова среда, при опит за поръчка през ДСК vPOS, ще видите съобщение "Access Denied", ако не сте сложили правилните credentials при настройката на vPOS.


6. В секция Настройки въведете предоставените ви от банката потребителско име и парола,както и валутатана самия терминал, т.е на вашата сметка от падащото меню.

Настройки и активиране на vPOS от Банка ДСК (4)

7. В следващия раздел Приемане на плащания по сума на поръчката можете да зададете минимална и максимална сума на поръчката, при която този метод на плащане да бъде активен и видим от клиента, когато той избере този метод на плащане.

*Минималната сума за обработка на транзакция чрез Банка ДСК е една единица (BGN 1)

Настройки и активиране на vPOS от Банка ДСК (5)

8. В последния раздел Отстъпка при плащане с DSK Bankможете да дадете някаква отстъпка (конкретна сума или процент) на вашите клиенти, за да ги стимулирате да използват този начин на плащане.

Настройки и активиране на vPOS от Банка ДСК (6)

Плащанията с карти намаляват риска от връщане или анулиране на поръчката, често срещано, когато клиентът избере наложен платеж при получаване на стоката. Освен това, трябва да се вземе предвид и вероятността от повреда на стоките по време на транспортиране, особено ако продавате продукти с по-висока стойност. Затова ви препоръчваме чрез малка отстъпка да насърчавате клиентите си да избират картови плащания.

След като попълните и запазите необходимите данни в полетата сте готови да направите първите тестови плащания в магазин си. За номера на тестови карти, които работят САМО в тестова средаможе да се обърнете към банката.

Статус на плащанията

От основното меню в секция Поръчки, може да проследите статуса на всяко едно плащане.

1. От списъка с направените поръчки във вашия магазин изберете тази, чийто статус на плащане искате да проследите. От бутона виж още може да видите отговора на банка ДСК за конкретното плащане.

Настройки и активиране на vPOS от Банка ДСК (7)

2. Системата поддържа исторниране на картовите операциипри необходимост, което разрешава потенциални проблеми с отказани поръчки. Чрез Бутона Възстанови суматасе изпраща автоматично искане към банката за възстановяване на сумата на клиента и поръчката става със статус “Възстановена”.

3. “Синхронизирай плащането” - може да го използвате, ако статуса на поръчката е “Изчакващ”, за да синхронизирате системите, ако има някакво забавяне.

Имайте предвид, че ако редактирате/заменяте/добавяте продуктите, които участват във вече платени поръчки или променяте отстъпките това може да доведе до разминаване на сумите.
При възникнали въпросиилипроблеми с терминаламоже да се свържете с банката на следния имейл адрес: pos.bo@dskbank.bg

Заяви услугата

Ако имате нужда от съдействие за настройването на vPos от Банка ДСК, може да се обърнете към нашия екип като заявите услугата от бутона по-долу. Ние ще извършим всички необходими действия и ще активираме този метод на плащане в магазина ви.

Поръчай

Настройки и активиране на vPOS от Банка ДСК (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5735

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.